BELANG VAN VEZELSBelang van vezels

VEZELS EN VOEDING

Voedingsvezels leveren geen voedingsstoffen of bouwstenen aan het lichaam en kunnen niet verteerd worden. Wel zijn ze belangrijk voor een goede werking van de darmen waardoor de stoelgang wordt bevorderd.

De Gezondheidsraad adviseert volwassenen zo’n 30 tot 40 gram voedingsvezels per dag te eten. Gemiddeld eet een volwassene in Nederland tussen de 18-23 gram vezels per dag*.

Alleen wanneer er sprake is van verstopping kan Metamucil gebruikt worden. Metamucil is niet bedoeld als vervanging van vezels in de voeding.

*Dutch Food Survey 2007-2010

Ispaghula

WAT IS ISPAGHULA HUSK / METAMUCIL

Het actieve bestanddeel, Ispaghula husk, bestaat voor 85% uit water oplosbare vezels en oefent zijn werking uit door opname van vocht in de darm. Dit stimuleert de werking van de darmen en bevordert daarmee de stoelgang. Het productieproces van Metamucil zorgt er voor dat de poeder in dit product een hele fijne structuur heeft. Metamucil is dan ook letterlijk de fijnste vezel. Dit betekent dat Metamucil na toevoeging aan een glas water een drank vormt die gemakkelijk op te drinken is.

Metamucil wordt gebruikt bij langdurige of steeds terugkerende verstopping.

Metamucil bevat 100% natuurlijke vezels. Het bestaat uit zowel oplosbare als niet oplosbare vezels. Deze vezels hebben het vermogen om water vast te houden. Na inname vermengen de vezels zich met de darminhoud en door het opnemen van water zorgen ze voor een zachte, niet irriterende vulling van de darm. Dit stimuleert de werking van de darm en bevordert daarmee de stoelgang.